Bosbad of "Shinrin Yoku"

Fichier 3

“Shinrin Yoku”, in Japan is het een erkende preventieve geneeskunde geworden.

De voordelen werden in de vroege jaren 2000 wetenschappelijk onderzocht.

Door verbinding te maken met de planten, en door afstand te nemen van de stress en de dagdagelijkse zorgen, concentreren we ons op de essentie en winnen we vertrouwen.

Het bosbad is een moment voor zichzelf, met begeleiding, in groep.

Het is een zachte therapie (sylvotherapie). Het zijn momenten in het bos waar langzame wandelingen afwisselen met ‘uitnodigingen’ om te ontspannen, je zintuigen te openen, bewuster in het hier en nu te leven.

Door een geruststellende omgeving en een luisterend oor te bieden, is de gids een facilitator tussen de natuur en de deelnemers. Zijn uitnodigingen zijn stimulerend en laten de deelnemer vrij om de voorstellen aan te passen aan zijn wensen.

De fysieke voordelen : de bloeddruk daalt, het immuunsysteem wordt versterkt dankzij de fytonciden die door de bomen worden afgegeven, het stresshormoon (cortisol) neemt af, we ademen gezonde lucht in, de groene tinten zijn goed voor de hersenen.

Bovendien maakt het bosbad het mogelijk om je nieuwe ervaringen op te doen, te leren, met je innerlijkheid opnieuw in contact te komen, om te vertragen, om meer bewust te zijn, om dankbaarheid te beleven.

Contact

Calendula VZW

Via email: donatienne@calendulaplus.be

Via Telefoon of WhatsApp: 0479 98 10 89. 

Met het contactformulier.

Wens je de data van volgende bosbaden per mail ontvangen?

We beloven je dat we maar weinig berichten sturen, en je privacy respecteren. Schrapping is steeds mogelijk.