Nood aan herbronning ?

Kom en geniet van een bosbad

Bosbad of "Shinrin Yoku"

Als u probeer een bosbad uit.

Een onderdompeling in het bos

Een bosbad is een onderdompeling in het bos.

Een gids zal je tijdens een trage wandeling en stap voor stap oefeningen voorstellen waarmee je opnieuw verbinding maakt met je lichaam en je zintuigen, met je gevoelens en met de natuur. Hiermee kan je nog meer bewust genieten van deze herbronning.

Je voelt onmiddellijk de vele positieve effecten, zowel voor je mentale als fysieke gezondheid: ontspanning, verhoogde immuniteit, betere slaap, opnieuw aansluiting vinden met je lichaam en emoties, focus op de essentie, verwondering, dankbaarheid, sereniteit…

bain-de-forêt-arboretum-de-tervueren
bain-de-forêt-arboretum-de-tervueren

Tijd maken voor jezelf

Je vindt het prettig om de natuur in te trekken, en om je zorgen achter jou te laten…

Je blijft graag staan om het silhouet van een boom te bewonderen. De herfstkleuren, de vorm van een blad, een bloemknop of bloem, de geur van naaldbomen, het gezang van een vogel… je laat je hierdoor vervoeren…

Je verlangt naar ontspanning voor je lichaam, je wil de spanningen uit je lichaam kwijt, genieten van het ‘hier en nu’, terug naar de essentie. Je wil even stilstaan en bewonderen, dankbaar zijn en sereen en vol vertrouwen je dagelijks leven verderzetten, met in je gereedschappendoos een nieuw aangeleerde herbronningstechniek…

Een bosbad met Donatienne

In het kort

Donatienne spreekt met je af in de buurt van een bos, bijvoorbeeld in het prachtige natuurgebied Grotenhout in de Kempen of in het arboretum van Tervuren of het natuurgebied Grotenhout in de Kempen.

Met maximum 12 deelnemers, nodigt ze je uit om het bos in te gaan, je lichaam te ontspannen, je vijf zintuigen scherp te stellen, verbinding te maken met je ademhaling, je lichaam, een boom of een plant…

Dit gebeurt meestal in stilte. Deelmomenten zijn mogelijk indien gewenst.

Het geheel duurt drie uur.

  ,

De gids Shinrin Yoku, Donatienne de Borman

« Ik heb altijd van de natuur gehouden. Ze ontspant me en geeft me energie. Via een vriendin die ik heb ontmoet tijdens een opleiding voor Nonviolent Communication (NVC), heb ik bosbaden ontdekt.

Door bosbaden in groep of individueel te begeleiden, kan ik mijn zoektocht naar ontspanning, herbronning, authenticiteit, sereniteit, spiritualiteit, en naar het Leven delen.
Ik begeleid graag mensen individueel en leid graag groepen.

10 dagen vorming en intervisie, lezingen, groepsactiviteiten en vooral de vele momenten dat ik, alleen, toevlucht zoek in het bos, sporen mij aan om met anderen het intens geluk door te geven dat ik beleef, en om mijn ervaringen rond bosbaden te delen.

Om deze activiteit kenbaar te maken, heb ik de website www.calendulaplus.be en de vzw Calendula opgericht.”

Donatienne-de-Borman-animatrice-bains-de-forêt
Waar? Bij Antwerpen, Turnhout, Brussel of op aanvraag.

Aan het Arboretum van Tervuren: dit bos is meestal erg rustig. Het Arboretum verrast ons met zijn zeer gevarieerde landschappen, zijn geuren, zijn uitzichten, zijn valleien, zijn grote verscheidenheid aan bomen. Het ligt op slechts 6 minuten van de Brusselse ring.

TIelenheide is een mooi gebied vol dennen en heide op 5 minuten van de afrit 24 Turnhout in Zevendonk.

Grotenhout is één van de oudste bossen van de Kempen, heel gevarieerd, 300 ha groot.

Gelegen op 5 minuten van de afritten 22 of 23 op de E34 Antwerpen-Turnhout, op 22’ van het rond punt in Wommelgem, of 10’ van Turnhout .

Prachtige natuur met duinen, dennen waarvan men de wortels ontdekt… (https://www.visitkasterlee.be/thema/1742/kabouterberg).

Vous souhaitez savourer un Bain de Forêt dans un lieu particulier? N’hésitez pas à me contacter pour en parler.

Prijs

  • 30€ per persoon. 
  • 25€ per lid van dezelfde familie of peter/meter-petekind.
  • 20€ voor studenten, invaliden, werklozen of alleenstaande ouder met kinderen in huis.
  • 15€ voor een kind vanaf 10 jaar begeleid van een volwassene.


Als het bedrag een hindernis is om deel te nemen, neem contact met mij.

Ik zou zeer op prijs stellen dat mensen met minder kansen ook toegang zouden hebben tot een bosbad. Als je zo’n mensen of groepen kent, wil je het mij doorgeven of hen vragen om contact op te nemen met mij? De prijs wordt dan aangepast.

Wanneer

Door op het knop hieronder te klikken, op onze pagina Datum & Inschrijving, vind je de data waar er bosbaden zijn.

Voor bosbaden op aanvraag, individueel of in groep tot 12 mensen, in het Nederlands of in het Frans, aarzel niet om met Donatienne contact te nemen.

💗 Wat ze ervan denken 💗

Een bosbad meemaken, voor de eerste keer in mijn leven, was voor mij een bijzonder ervaring. Het doet iets met je zonder je het precies kunt benoemen wat. Het schept innerlijke rust. Je wordt je meer bewust hoe je in je lichaam zit, hoe je ademhaling gaat, waar nog spanning zit....maar ook hoe je deel uitmaakt van een groter geheel. Gevoel van eenwording met alles wat is. Besef er te mogen zijn op een unieke manier in het geheel van de kosmos. Je mag je eigen tempo zoeken in de rondgang in het bos. Het niet geforceerde, laagdrempelige, uitnodigende karakter van de begeleiding door Donatienne sprak me erg aan en voelde goed.
Jan
60
We ontdekten dat bomen kunnen helpen bij herbronning en verbinding. Al onze zintuigen werden geprikkeld. Gezeten op een stronk sloten we af met een heuse theeceremonie. Bedankt voor het vertrouwen en de warme connectie. Jullie gaven me gisteren een gevoel van verbondenheid – nog maar eens het bewijs dat de kostbaarste zaken in het leven niet te koop zijn. Antwerpen gefietst, de verhalen en getuigenissen blijven nazinderen.

Ann
Une véritable bulle d'oxygène au milieu de nos vies citadines et agitées ! Le temps de quelques heures, il s'agit de se reconnecter à soi, aux autres, et à la nature, au moyen de différentes invitations combinant amusement, légèreté et profondeur.

Une très belle occasion de découvrir un univers forestier et tous ses bienfaits, en compagnie d'une guide chaleureuse et passionnée.
Anne-Sophie
26
Een middagervaring in het arboretum van Tervuren: dit bosbad is echt lekker! We zijn onder vrienden en de groep is nieuwsgierig en welwillend: de ideale plek om een ​​activiteit te beleven, perfect weer. Donatienne biedt zintuiglijke ontwakingsoefeningen, het delen van sensaties, meditaties, observaties, beweging en pauzes, alles is zo gevarieerd, leuk en brengt meer leven. Exterieur en interieur in harmonie, we eindigen met thee en een koekje. Het laat me met veel dat woorden niet kunnen beschrijven.
Valerie
Contact

Calendula VZW

Via email: donatienne@calendulaplus.be

Via Telefoon of WhatsApp: +32 479 98 10 89. 

Met het contactformulier.

Wens je de data van volgende bosbaden per mail ontvangen?

We beloven je dat we maar weinig berichten sturen, en je privacy respecteren. Schrapping is steeds mogelijk.